суббота, 15 марта 2014 г.

The Sunset Survival: більше кліпів немає бажання знімати

За два дні кількість переглядів кліпу нової львівської групи The Sunset Survival добігла до двох тисяч. Соромно зізнатись, але я б ніколи не подумав, що ця група з України, якби не знав учасників особисто. The Sunset Survival взяли дуже вдалий і незвичний для наших широт старт, а саме відеокліп. Дивимось і читаємо про торти та інші солодощі.

Починати знайомство із групою із кліпу, безсумнівно краще, ніж просто послухати записи. Якщо врахувати, що кліпи у груп української сцени - явище рідке, чому ви вирішили презентувати для початку саме кліп?
Можливо, певні ненависники скажуть, що це є “понтами” і, можливо, навіть назвуть комерційним кроком, але в реалі все набагато простіше. За роки роботи учасників в різних колективах (I Gave Back, СОЙА, Waytaker, Ratbite, One Reason Left, Home Destinations, Callmeumberto) у кожного з’явилась досить пристойна практика репетицій, студійних записів і концертів. Але насправді ніхто ніколи не брав участі в зйомках кліпу, от і в принципі ми собі поставили за мету зробити це нарешті в свому житті - зняти якісну картинку того, чим ми займаємось у позаробочий час. Ну і звісно вирішили презентувати його в першу чергу, оскільки насправді сучасному вибагливому слухачу дійсно легше донести картинку на YouTube, аніж просто запис.

Хто знімав кліп? Чи важкий це процес? Наскільки тривалий? Чи все вдалось реалізувати із запланованого?
Як тільки ми запланували це зробити, то були різні ідеї, варіанти і підходи, але всі вони вимагали багато часу і фінансів, тому ми вирішили повернутись на нашу улюблену студію, де ми записували альбом і спробувати все зробити там. На жаль, через певні причини автор зйомки і монтажу наполягав на нерозголошенні свого імені, тому залишимо це в секреті. Самі зйомки - дуже важкий процес, ніхто з нас навіть не уявляв, що це все проходитиме в такому напруженому робочому режимі. Протягом кількох годин проходила зйомка загальних планів з різних ракурсів, пізніше аналогічно кожного музиканта, найбільший акцент концентрувався на барабанщику і вокалісті, оскільки саме їх роль в кліпі забезпечує певну динамічність. Звісно для ідеального результату потрібно було набагато більше часу і зусиль, але в загальному в даний період ми виконали максимально допустиму кількість роботи в тому плані.

Коли з'явиться альбом? Які інші плани на майбутнє - презентація (кліпу/альбому), концерт у Західній Україні, тур південним узбережжям Криму? Немає бажання зняти кліп на кожну з пісень з майбтнього альбому (або половину з них, наприклад)?
На даний момент займаємось цим питанням, щоб не дразнити довгий час всіх лише одним треком. Залишилось решту релізу довести до ідеалу в плані звучання міксу, до речі зведенням/мастерингом займається наш друг Ілля Орлов (I Gave Back, Waytaker, Latur), роботою якого ми насправді дуже задоволені і вдячні йому за такий результат. І паралельно ми в пошуках дістро/лейблу, який би захотів порадувати нас фізичними носіями релізу. Як тільки вирішаться ці питання, оприлюдним точну дату релізу і реліз-шоу в рідному місті Львів для натхнення рідними лицями, все-таки тут підтримка найбільша. А далі все залежить від реакції на дебютне ЕР, будемо надіятись на певну віддачу у вигляді запрошень на концерти чи просто підтримку і увагу. Більше кліпів наразі немає бажання знімати, принаймі на треки цього релізу. Навіть якщо надумаєм повторити щось подібне, то це вже буде зовсім з іншим підходом.

На одному з ваших концертів вам презентували торт (якщо я не помиляюсь), чи буде відповідь слухачам від групи? І що це буде - також торт чи якісь інші солодощі? Це була найприємніша несподіванка від нашої подруги Олі і сам торт був супер смачнючий, їй мега велика подяка за такі приємності. На рахунок відповіді, чесно кажучи, ми навіть не задумувались до цього моменту, але насправді це може стати хорошою практикою заманювання контингенту солодким на наші концерти, особливо молодого підростаючого покоління. Обов’яково навідуйтесь при можливості!



Слідкуйте за групою вKонтакті

Спілкувався: Юра